Мешано Сирење

Мешано сирење со мин. 45% млечна маст во сува материја.
Состојки: пастеризирано кравјо млеко макс. 75%, пастеризирано овчо млеко мин. 25%, стартер култура, сирило, сол, калциум хлорид. Да се чува на температура од +2 до +8 ˚C

Нутритивна вредност 100mg
Енергија
1249 kJ/298 kcal
Масти 25g
Заситени 14g
Јаглехидрати 1.3
Шеќери
1.3
Протеини 17
Сол 3.2